Scampi curry met pasta

Dit is één van mijn favoriete receptjes die ik bijna wekelijks maak. Het is snel klaar en je kan het voor meerdere dagen maken en invriezen.

Moeilijkheidsgraad
Budget
7 juli 2022748440 min.DinerSchaal- en schelpdieren

Benodigdheden

  • 320 g volkoren spaghetti
  • 20 scampi’s
  • 5 paprika’s (groen, geel en/of rood)
  • 2 appels
  • 4 eetlepels olie
  • 250 ml light kookroom
  • Currypoeder, naar eigen smaak
  • Koriander, naar eigen smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de volkoren spaghetti 3 minuten minder lang dan vermeld op de verpakking.
  2. Stoom de bevroren scampi’s. Breng een pan met water aan de kook. Zet hier een zeef in en doe de scampi’s hierin. Zet een deksel op de pan. Wanneer de scampi’s roze zien, zijn ze gaar. Laat ze lichtjes afkoelen en pel ze nadien.
  3. Snijd de paprika en appel in stukjes.
  4. Doe 2 eetlepels olie in een pan en bak de paprika en appel hierin. Voeg daarna de light room, currypoeder en koriander toe. Je moet redelijk wat curry gebruiken voor de smaak. Laat de pasta hier nog 3 minuten in verder koken.
  5. Doe de pasta met de groenten in een bord en werk af met de scampi’s.

Nog meer Diner?

Nog meer Schaal- en schelpdieren?

 

Shauna Vandamme

Voedingsdeskundige - Diabeteseducator
Voedingsdeskundige - Diabeteseducator

Ik ben Shauna en sinds februari zelfstandige diëtiste. Daarnaast werk ik ook als klinische diëtiste in het AZ Jan Palfijnziekenhuis in Gent. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen op mijn website. Maak je een gerechtje klaar van mij en deel je dit via sociale media? Vergeet mij dan zeker niet te taggen! Volg mij zeker ook op Instagram en/of Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.