Bruschetta met avocado-yoghurt dip

De zon schijnt en dat wil zeggen: aperitief. Dit hapje is lekker verfrissend en bevat wat extra groenten om het toch nog gezond te houden.

Moeilijkheidsgraad
Budget
9 augustus 2022504420 min.AperitiefgroentenZomer

Benodigdheden

  • 1 rijpe avocado
  • 1 limoen
  • 200 ml magere yoghurt
  • Peper naar eigen smaak
  • Zout naar eigen smaak
  • 3 tomaten
  • Koriander naar eigen smaak
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 volkoren stokbrood

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verwijder de schil en de pit van de avocado en pakt met een vork. Rasp de limoen hierover en pers daarna de limoen uit over de avocado. Voeg de yoghurt toe en kruid met peper en zout.
  3. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Hak de koriander fijn. Snipper de helft van de knoflook. Meng alles samen en voeg de helft van de olie toe.
  4. Snijd het stokbrood in repen. Snijd de overige knoflookteentjes en wrijf de broodjes hiermee in. Sprenkel de overige olie over de broodjes. Rooster de broodjes 5 minuten in de oven.
  5. Smeer de avocadodip op de broodjes en werk af met de tomatenblokjes.

Nog meer Zomer?

 

Shauna Vandamme

Voedingsdeskundige - Diabeteseducator
Voedingsdeskundige - Diabeteseducator

Ik ben Shauna en sinds februari zelfstandige diëtiste. Daarnaast werk ik ook als klinische diëtiste in het AZ Jan Palfijnziekenhuis in Gent. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen op mijn website. Maak je een gerechtje klaar van mij en deel je dit via sociale media? Vergeet mij dan zeker niet te taggen! Volg mij zeker ook op Instagram en/of Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.