Ovenschotel met gehakt, spitskool en puree

Moeilijkheidsgraad
Budget
3 november 20223313430' + 25'DinerOvengerechten

Benodigdheden

  • 1 kg aardappelen
  • 3 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 spitskool
  • 2 eetlepels olie
  • 400 g gehakt (runds- of kippengehakt)
  • Paprikapoeder, naar eigen smaak
  • Komijnzaad, naar eigen smaak
  • Scheutje melk, mager of halfvol
  • Ei (optioneel)
  • Peterselie, naar eigen smaak

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Snijd de ui en knoflook fijn.
  4. Verwijder de stronk van de spitskool en snijd fijn
  5. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt, paprikapoeder en komijnzaad toe. Wanneer het gehakt gebakken is, voeg de spitskool in delen toe en laat 3 – 4 minuten meebakken.
  6. Stamp de aardappelen, voeg een scheutje verwarmde melk en eventueel een ei toe.
  7. Verdeel het kool-gehaktmengsel over de ovenschaal en schep de aardappelpuree erover en strijk glad met een lepel. Laat dit ongeveer 25 minuten bakken in de oven tot de puree een knapperig randje krijgt.
  8. Werk af met peterselie.
 

Shauna Vandamme

Diëtiste en Diabeteseducator
Diëtiste en Diabeteseducator

Als zelfstandig diëtiste in Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg (Sint-Amandsberg) kan ik je helpen om jouw doelen op het vlak van gewichtsverlies en voeding te bereiken. Met anderhalf jaar ervaring in AZ Jan Palfijn Gent heb ik tal van mensen met verschillende pathologische aandoeningen mogen helpen. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen. Maak je één van m'n gerechtjes klaar? Deel dit dan zeker via jouw socials en vergeet me niet te taggen! Volg me zeker ook op Instagram en Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.

 

Nog meer Diner?

Nog meer Ovengerechten?