Benodigdheden
- 1 kg aardappelen
- 800 g wortelen
- 2 eieren
- Scheutje melk
- Nootmuskaat
- 400 g witte vis
- Citroensap
- 4 eetlepels kruidenpaneermeel
- 4 eetlepels olie
Voor de light tartaarsaus
- 1 sjalot
- 20 g kappertjes
- 30 g augurken
- 225 g Griekse yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- Peper en zout
- 3 takjes peterselie
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en wortelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen en wortelen samen ongeveer 20 minuten tot ze zacht genoeg zijn om te pureren. Giet de aardappelen en wortelen af en voeg de eieren, melk en nootmuskaat toe. Pureer tot een puree.
- Dep de vis droog, kruid met peper en door er wat citroensap over. Laat even rusten.
- Doe het kruidenpaneel in een kom en dop de vis hierin tot het stukje volledig met paneermeel is bedekt.
- Verhit de olie en bak de fishsticks goudbruin gedurende 3 minuten aan elke kant.
Voor de light tartaarsaus
- Snipper de sjalot en hak de kappertjes fijn. Snijd de augurk in kleine stukje en hak de peterselie fijn.
- Meng de Griekse yoghurt met de mosterd en citroensap en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de augurk, kappertjes en sjalot toe. Meng als laatste de peterselie erdoorheen en werk af met peterselie.