Quinoasalade

Deze quinoasalade is ideaal om je lunch wat meer variatie te geven. Er zijn verschillende groenten en fruit aan toegevoegd om je dagelijkse vitaminen en mineralen binnen te krijgen. En het is nog eens lekker ook, een win-win dus 😉.

Moeilijkheidsgraad
Budget
7 juli 2022468420 min.LunchVegetarisch

Benodigdheden

  • 120 g quinoa
  • 2 rode paprika’s
  • 80 g rucola
  • 12 zongedroogde tomaten
  • 1 mango
  • 40 g pijnboompitten
  • Peper en zout
  • 150 g zachte geitenkaas

Bereidingswijze

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijdt de paprika in kleine stukjes. Schil de mango en snijdt in kleine stukjes. Snijdt de zongedroogde tomaten in kleine stukjes
  3. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof. Blijf steeds bij de pan en schud de pan af en toe, ze branden zeer snel aan.
  4. Meng alle ingrediënten en kruide met peper en zout. Werk af met de geitenkaas.

Nog meer Lunch?

Nog meer Vegetarisch?

 

Shauna Vandamme

Voedingsdeskundige - Diabeteseducator
Voedingsdeskundige - Diabeteseducator

Ik ben Shauna en sinds februari zelfstandige diëtiste. Daarnaast werk ik ook als klinische diëtiste in het AZ Jan Palfijnziekenhuis in Gent. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen op mijn website. Maak je een gerechtje klaar van mij en deel je dit via sociale media? Vergeet mij dan zeker niet te taggen! Volg mij zeker ook op Instagram en/of Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.