Benodigdheden
- 1 kg aardappelen
- 3 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 1 spitskool
- 2 eetlepels olie
- 400 g gehakt (runds- of kippengehakt)
- Paprikapoeder, naar eigen smaak
- Komijnzaad, naar eigen smaak
- Scheutje melk, mager of halfvol
- Ei (optioneel)
- Peterselie, naar eigen smaak
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook in ongeveer 20 minuten gaar.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de ui en knoflook fijn.
- Verwijder de stronk van de spitskool en snijd fijn
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt, paprikapoeder en komijnzaad toe. Wanneer het gehakt gebakken is, voeg de spitskool in delen toe en laat 3 – 4 minuten meebakken.
- Stamp de aardappelen, voeg een scheutje verwarmde melk en eventueel een ei toe.
- Verdeel het kool-gehaktmengsel over de ovenschaal en schep de aardappelpuree erover en strijk glad met een lepel. Laat dit ongeveer 25 minuten bakken in de oven tot de puree een knapperig randje krijgt.
- Werk af met peterselie.