Ovenschotel met gehakt, spitskool en puree

Moeilijkheidsgraad
Budget
3 november 2022802430 + 25 min.DinerOvengerechten

Benodigdheden

  • 1 kg aardappelen
  • 3 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 spitskool
  • 2 eetlepels olie
  • 400 g gehakt (runds- of kippengehakt)
  • Paprikapoeder, naar eigen smaak
  • Komijnzaad, naar eigen smaak
  • Scheutje melk, mager of halfvol
  • Ei (optioneel)
  • Peterselie, naar eigen smaak

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Snijd de ui en knoflook fijn.
  4. Verwijder de stronk van de spitskool en snijd fijn
  5. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt, paprikapoeder en komijnzaad toe. Wanneer het gehakt gebakken is, voeg de spitskool in delen toe en laat 3 – 4 minuten meebakken.
  6. Stamp de aardappelen, voeg een scheutje verwarmde melk en eventueel een ei toe.
  7. Verdeel het kool-gehaktmengsel over de ovenschaal en schep de aardappelpuree erover en strijk glad met een lepel. Laat dit ongeveer 25 minuten bakken in de oven tot de puree een knapperig randje krijgt.
  8. Werk af met peterselie.

Nog meer Diner?

Nog meer Ovengerechten?

 

Shauna Vandamme

Voedingsdeskundige - Diabeteseducator
Voedingsdeskundige - Diabeteseducator

Ik ben Shauna en sinds februari zelfstandige diëtiste. Daarnaast werk ik ook als klinische diëtiste in het AZ Jan Palfijnziekenhuis in Gent. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen op mijn website. Maak je een gerechtje klaar van mij en deel je dit via sociale media? Vergeet mij dan zeker niet te taggen! Volg mij zeker ook op Instagram en/of Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.