Quinoasalade

Deze quinoasalade is ideaal om je lunch wat meer variatie te geven. Er zijn verschillende groenten en fruit aan toegevoegd om je dagelijkse vitaminen en mineralen binnen te krijgen. En het is nog eens lekker ook, een win-win dus 😉.

Moeilijkheidsgraad
Budget
7 juli 20221622420'LunchVegetarisch

Benodigdheden

  • 120 g quinoa
  • 2 rode paprika’s
  • 80 g rucola
  • 12 zongedroogde tomaten
  • 1 mango
  • 40 g pijnboompitten
  • Peper en zout
  • 150 g zachte geitenkaas

Bereidingswijze

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijdt de paprika in kleine stukjes. Schil de mango en snijdt in kleine stukjes. Snijdt de zongedroogde tomaten in kleine stukjes
  3. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof. Blijf steeds bij de pan en schud de pan af en toe, ze branden zeer snel aan.
  4. Meng alle ingrediënten en kruide met peper en zout. Werk af met de geitenkaas.
 

Shauna Vandamme

Diëtiste en Diabeteseducator
Diëtiste en Diabeteseducator

Als zelfstandig diëtiste in Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg (Sint-Amandsberg) kan ik je helpen om jouw doelen op het vlak van gewichtsverlies en voeding te bereiken. Met anderhalf jaar ervaring in AZ Jan Palfijn Gent heb ik tal van mensen met verschillende pathologische aandoeningen mogen helpen. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen. Maak je één van m'n gerechtjes klaar? Deel dit dan zeker via jouw socials en vergeet me niet te taggen! Volg me zeker ook op Instagram en Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.

 

Nog meer Lunch?

Nog meer Vegetarisch?