Benodigdheden
- 2 middelgrote uien
- 3 tenen knoflook
- 200 g wortelen
- 1 kg pompoen
- 4 eetlepels olie
- 80 g ongebrande walnoten
- 20 g verse peterselie
- 1 citroen
- 1 blokje groentebouillon
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de uien in 4. Pel de knoflook. Schil en snijd de wortelen in blokjes van ongeveer 2 cm. Schil en halveer de pompoen. Verwijder de zaden en draden aan de binnenkant met de lepel. Snijd in stukken.
- Doe de ui, 2/3de van de knoflook, pompoen en wortelen over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de olie. Rooster dit 20 minuten in de oven.
- Hak de walnoten grof en rooster in een koekenpan in 3 min goudbruin. Gebruik geen vetstof. Laat afkoelen.
- Snijd de peterselie zo fijn mogelijk. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de peterselie, rest van de knoflook en de citroenrasp. Snijd de citroen in parten.
- Kook 1 liter water. Voeg de groenten en de bouillon toe. Mix tot één glad geheel.
- Serveer de soep in kommen en werk af met de walnoten en het peterseliemengsel. Serveer de citroenpartjes er apart bij.
Blij met het resultaat?
Deel jouw gerechtje online en breng me op de hoogte via @dietisteshauna. We reposten jullie creaties met veel plezier!