Eiwitrepen

Deze eiwitrepen zijn perfect als tussendoortje. Ze bevatten 169 kcal per stuk, 13 g eiwitten en gezonde vetten waardoor je niet terug snel honger krijgt. Het zelf maken van eiwitrepen is ook een pak beter voor je portemonnee. Deze reep kost je ongeveer 50 cent terwijl een reep in de winkel al snel 2 euro kan kosten!

Moeilijkheidsgraad
Budget
4 april 202410391210' + 60'Tussendoortje

Benodigdheden

 • 120 g havermout
 • 15 g chiazaad
 • 150 g 100 % pindakaas
 • 10 medjool dadels
 • 120 g speculoos whey eiwitpoeder (mag ook een andere smaak zijn)
 • scheutje magere melk

Bereidingswijze

 1. Smelt de pindakaas in de microgolfoven indien nodig. Ontpit de dadels en snijdt ze in stukjes.
 2. Voeg alle ingrediënten samen (uitgezonderd de melk) in een mengkom. Meng alles door elkaar met een lepel.
 3. Voeg wat melk toe en kneed het mengsel met handen. Blijf rustig scheutjes melk toevoegen tot je een smeuïg mengsel hebt.
 4. Leg aluminium folie papier in een ovenschaal. Zorg ervoor dat het stuk groot genoeg is zodat je het mengsel volledig zal kunnen omhullen met aluminium. Doe het mengsel in de ovenschaal en druk aan. Pak daarna het volledig mengsel in met aluminium en plaats 1 uur in de koelkast.
 5. Verwarm de oven voor op 150° C.
 6. Haal het mengsel uit de koelkast en snijdt in 12 repen.
 7. Plaats de repen 10 minuten in de oven.
 

Shauna Vandamme

Diëtiste en Diabeteseducator
Diëtiste en Diabeteseducator

Als zelfstandig diëtiste in Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg (Sint-Amandsberg) kan ik je helpen om jouw doelen op het vlak van gewichtsverlies en voeding te bereiken. Met anderhalf jaar ervaring in AZ Jan Palfijn Gent heb ik tal van mensen met verschillende pathologische aandoeningen mogen helpen. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen. Maak je één van m'n gerechtjes klaar? Deel dit dan zeker via jouw socials en vergeet me niet te taggen! Volg me zeker ook op Instagram en Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.