Lichaamsanalyse

Het getal op de weegschaal zegt vaak niet veel. Een basic weegschaal weet niet hoeveel vet- en spiermassa je hebt. Dit speelt namelijk een grote rol in hoe gezond je lichaam is. Zo geeft een te veel aan visceraal vet (vet rond de romp) een verhoogd risico op allerlei ziektes. Spieren wegen ook meer door op de weegschaal, zo kan het zijn dat je BMI iets te hoog is, maar dat je toch een gezonde lichaamssamenstelling hebt. Maar daarnaast kan je ook een gezond BMI hebben maar toch een te hoog vetpercentage hebben. Een te hoog vetpercentage kan leiden tot te hoge bloeddruk, te hoge cholesterol, diabetes, hart- en vaatziekten…

De metingen gebeuren aan de hand van de InBody 120. Dit toestel maakt gebruik van de Bio-elektrische Impedantie Analyse (BIA). Bij deze methode wordt de impedantie gemeten adhv. stroomwissels doorheen het lichaam en hierdoor meet het toestel hoeveel vet-  en spiermassa, vocht… zich in het lichaam bevindt.

Een afspraak kost € 20 en duurt 15 minuten. De meting zelf duurt maar enkele seconden. Deze gebeurt op blote voeten. Na de meting worden de resultaten overlopen. Er is ruimte voor een kleine voedingsvraag, maar voor uitgebreid en persoonlijk advies kom je best eens langs op een intakegesprek zodat ik je uitgebreid kan helpen.

 

 

Plan gratis een kennismaking.

Wacht niet langer! Contacteer mij voor een online kennismaking (15') en zet binnenkort al de eerste stappen richting een gezondere levenstijl.

()
()
Velden met een sterretje zijn verplicht.