Chocoladebars

Hmmmm, heerlijke chocoladebars als tussendoortje. De kant- en klare granenbars in de winkel bevatten vaak veel suiker daarom maak ik ze zelf en kan ik zelf kiezen hoeveel suiker in toevoeg. Nadat je ze gemaakt hebt kan je ze nog bewaren in een luchtdichte doos in de koelkast.

Moeilijkheidsgraad
Budget
7 juli 20222952930 + 60 min.SnacksVegetarisch

Benodigdheden

  • 75 g medjoul dadels, ontpit
  • 200 g pindakaas
  • 10 g vanillesuiker
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 65 g havermout
  • 75 g fondantchocolade

Bereidingswijze

  1. Week de dadels 20 minuten in warm water. Laat ze uitlekken en dep ze droog.
  2. Mix de pindakaas, dadels, vanillesuiker, het chiazaad en lijnzaad in een blender of met een mixer. Meng de havermout onder het geheel.
  3. Bekleed een ovenschotel met papier (20 op 20 cm) en doe het mengsel hierin.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie en verdeel over de schotel.
  5. Zet 1 uur in de koelkast om op te stijven. Verdeel in gelijke repen.

Nog meer Snacks?

Nog meer Vegetarisch?

 

Shauna Vandamme

Voedingsdeskundige - Diabeteseducator
Voedingsdeskundige - Diabeteseducator

Ik ben Shauna en sinds februari zelfstandige diëtiste. Daarnaast werk ik ook als klinische diëtiste in het AZ Jan Palfijnziekenhuis in Gent. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen op mijn website. Maak je een gerechtje klaar van mij en deel je dit via sociale media? Vergeet mij dan zeker niet te taggen! Volg mij zeker ook op Instagram en/of Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.