Chocoladebars

Hmmmm, heerlijke chocoladebars als tussendoortje. De kant- en klare granenbars in de winkel bevatten vaak veel suiker daarom maak ik ze zelf en kan ik zelf kiezen hoeveel suiker in toevoeg. Nadat je ze gemaakt hebt kan je ze nog bewaren in een luchtdichte doos in de koelkast.

Moeilijkheidsgraad
Budget
7 juli 20224372930' + 60'SnacksVegetarisch

Benodigdheden

  • 75 g medjoul dadels, ontpit
  • 200 g pindakaas
  • 10 g vanillesuiker
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 65 g havermout
  • 75 g fondantchocolade

Bereidingswijze

  1. Week de dadels 20 minuten in warm water. Laat ze uitlekken en dep ze droog.
  2. Mix de pindakaas, dadels, vanillesuiker, het chiazaad en lijnzaad in een blender of met een mixer. Meng de havermout onder het geheel.
  3. Bekleed een ovenschotel met papier (20 op 20 cm) en doe het mengsel hierin.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie en verdeel over de schotel.
  5. Zet 1 uur in de koelkast om op te stijven. Verdeel in gelijke repen.
 

Shauna Vandamme

Diëtiste en Diabeteseducator
Diëtiste en Diabeteseducator

Als zelfstandig diëtiste in Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg (Sint-Amandsberg) kan ik je helpen om jouw doelen op het vlak van gewichtsverlies en voeding te bereiken. Met anderhalf jaar ervaring in AZ Jan Palfijn Gent heb ik tal van mensen met verschillende pathologische aandoeningen mogen helpen. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen. Maak je één van m'n gerechtjes klaar? Deel dit dan zeker via jouw socials en vergeet me niet te taggen! Volg me zeker ook op Instagram en Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.

 

Nog meer Snacks?

Nog meer Vegetarisch?