Bijkomen in gewicht

Gewichtsverlies tijdens ernstige/langdurige ziekte wijst erop dat je niet voldoende energie binnenkrijgt om tegen je ziekte te vechten. Ziekte vergt immers veel energie van je lichaam en het gewicht dat je verliest is ook energie die je verliest om te herstellen. Er wordt aanbevolen om energie- en eiwitrijke voeding te voorzien indien er sprake is van gewichtsverlies. Tijdens ziekte zal er afname zijn van de spieren, door je voeding te verrijken met eiwitten gaan we dit proces zo goed mogelijk tegen.

Uiteraard zien we ook dat de eetlust een pak lager ligt dan normaal tijdens ziekte. Daarbij is het belangrijk om je voeding te verrijken. Dit kan met behulp van voedingsmiddelen (extra vet, volle producten…), maar klinische voeding (zoals Fortimel, Resource…) kan hier ook een enorme hulp in zijn en zijn vaak noodzakelijk voor een goed herstel.

Ook wanneer je hersteld ben van je ziekte en je bent in revalidatie is eiwitrijke voeding een goede ondersteuning. Tijdens de revalidatie bouw je namelijk terug je spieren op en de eiwitten hebben hier een bevorderend effect op.

 

Plan gratis een kennismaking.

Wacht niet langer! Contacteer mij voor een online kennismaking (15') en zet binnenkort al de eerste stappen richting een gezondere levenstijl.

()
()
Velden met een sterretje zijn verplicht.