Taco’s met gehakt en avocado

Deze kan je eten als lunch, maar ook evengoed als hapje serveren.

Moeilijkheidsgraad
Budget
7 juli 20221599440'Lunch

Benodigdheden

  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eetlepels olie
  • 400 g kippengehakt
  • Komijn, naar eigen smaak
  • Koriander, naar eigen smaak
  • Peper, naar eigen smaak
  • Zout, naar eigen smaak
  • 2 avocado’s
  • 2 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels verse kaas (vb. philadelphia)
  • 8 taco’s

Bereidingswijze

  1. Snijdt de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook. Snijdt de lente-uitjes in fijne ringen.
  2. Verwarm 2 eetlepels olie en bak het gehakt hierin. Voeg de lente-uitjes en knoflook toe en bak ze even mee. Voeg de tomaten toe. Breng op smaak met komijn, koriander, peper en zout.
  3. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de schil, snij het in kleine blokjes en besprenkel met limoensap. Prak de helft hiervan fijn met een vork en meng de verse kaas erdoor.
  4. Verwarm de taco’s zoals vermeld op de verpakking.
  5. Vul de taco’s met het gehaktmengsel en bestrooi met de blokjes avocado. Dek af met guacamole en werk af met koriander.
 

Shauna Vandamme

Diëtiste en Diabeteseducator
Diëtiste en Diabeteseducator

Als zelfstandig diëtiste in Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg (Sint-Amandsberg) kan ik je helpen om jouw doelen op het vlak van gewichtsverlies en voeding te bereiken. Met anderhalf jaar ervaring in AZ Jan Palfijn Gent heb ik tal van mensen met verschillende pathologische aandoeningen mogen helpen. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen. Maak je één van m'n gerechtjes klaar? Deel dit dan zeker via jouw socials en vergeet me niet te taggen! Volg me zeker ook op Instagram en Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.

 

Nog meer Lunch?