Springrolls met scampi

Ideaal als lunch en boordevol groenten. Je kan meerdere porties maken en bewaren in de koelkast.

Moeilijkheidsgraad
Budget
7 juli 2022486445 min.LunchSchaal- en schelpdieren

Benodigdheden

  • 18 rauwe ongepelde scampi’s
  • 75 g mihoen
  • 1/2de krop romeinsla
  • 1/2de komkommer
  • Verse munt
  • Verse koriander
  • Verse bieslook
  • 100 g geraspte wortel
  • 12 rijstvellen voor springrolls

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook in een pan waar een metalen zeef in past. Doe de zeep in de pan en doe de bevroren garnalen hierin. Doe het deksel op de pan en stoom de garnalen in +- 8 minuten gaar. Wanneer ze roze zijn, zijn ze gaar. Laat ze afkoelen, pel ze en halveer ze in de lengte.
  2. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Was de bladeren van de romeinse sla en snijd ze in repen. Snijd de komkommer in repen. Zet alle ingrediënten klaar: munt, koriander, bieslook, geraspte wortel, komkommer, romeinse sla en garnalen.
  4. Doe warm water in een ondiepe schaal.
  5. Dompel een rijstvel volledig onder en leg het op een schone plank. Vul het op met alle ingrediënten. Vouw de onderkant van het rijstvel strak over de vulling en rol tot de helft. Klap daarna de zijkanten naar binnen en rol verder op.

Nog meer Lunch?

Nog meer Schaal- en schelpdieren?

 

Shauna Vandamme

Voedingsdeskundige - Diabeteseducator
Voedingsdeskundige - Diabeteseducator

Ik ben Shauna en sinds februari zelfstandige diëtiste. Daarnaast werk ik ook als klinische diëtiste in het AZ Jan Palfijnziekenhuis in Gent. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen op mijn website. Maak je een gerechtje klaar van mij en deel je dit via sociale media? Vergeet mij dan zeker niet te taggen! Volg mij zeker ook op Instagram en/of Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.