Springrolls met scampi

Ideaal als lunch en boordevol groenten. Je kan meerdere porties maken en bewaren in de koelkast.

Moeilijkheidsgraad
Budget
7 juli 20221121445'LunchSchaal- en schelpdieren

Benodigdheden

  • 18 rauwe ongepelde scampi’s
  • 75 g mihoen
  • 1/2de krop romeinsla
  • 1/2de komkommer
  • Verse munt
  • Verse koriander
  • Verse bieslook
  • 100 g geraspte wortel
  • 12 rijstvellen voor springrolls

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook in een pan waar een metalen zeef in past. Doe de zeep in de pan en doe de bevroren garnalen hierin. Doe het deksel op de pan en stoom de garnalen in +- 8 minuten gaar. Wanneer ze roze zijn, zijn ze gaar. Laat ze afkoelen, pel ze en halveer ze in de lengte.
  2. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Was de bladeren van de romeinse sla en snijd ze in repen. Snijd de komkommer in repen. Zet alle ingrediënten klaar: munt, koriander, bieslook, geraspte wortel, komkommer, romeinse sla en garnalen.
  4. Doe warm water in een ondiepe schaal.
  5. Dompel een rijstvel volledig onder en leg het op een schone plank. Vul het op met alle ingrediënten. Vouw de onderkant van het rijstvel strak over de vulling en rol tot de helft. Klap daarna de zijkanten naar binnen en rol verder op.
 

Shauna Vandamme

Diëtiste en Diabeteseducator
Diëtiste en Diabeteseducator

Als zelfstandig diëtiste in Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg (Sint-Amandsberg) kan ik je helpen om jouw doelen op het vlak van gewichtsverlies en voeding te bereiken. Met anderhalf jaar ervaring in AZ Jan Palfijn Gent heb ik tal van mensen met verschillende pathologische aandoeningen mogen helpen. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen. Maak je één van m'n gerechtjes klaar? Deel dit dan zeker via jouw socials en vergeet me niet te taggen! Volg me zeker ook op Instagram en Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.

 

Nog meer Lunch?

Nog meer Schaal- en schelpdieren?