Moussaka met quinoa

Mijn favoriet recept! Ik gebruik als eiwitbron kippengehakt omdat de voedingswaarde net iets beter is dan de andere gehaktsoorten. Onder mijn vrienden hoor ik vaak dat niemand quinoa lekker vind, maar ik ben er verzot op en zeker in dit recept. Ik raad je dus zeker aan om het uit te proberen met quinoa. Is het toch je ding niet? Dan kan je dit eventueel vervangen door rijst of aardappelen. Als kaas gebruikte ik geraspte mozarella, deze bevat minder vet dan andere geraspte kazen zoals emmentaler.

Moeilijkheidsgraad
Budget
4 juli 2022186430 + 30 min.Griekse KeukenOvengerechten

Benodigdheden

  • 300 g quinoa
  • 4 aubergines
  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 400 g kippengehakt
  • 500 ml passata
  • Nootmuskaat naar eigen smaak
  • Zout naar eigen smaak (optioneel)
  • Peper naar eigen smaak (optioneel)
  • 150 g geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Spoel de quinoa eerst af en kook ze daarna zoals beschreven op de verpakking.
  3. Snijdt de aubergines in schijven en kook ze ongeveer 8 minuten.
  4. Pel en snipper de ajuin en knoflook en bak ze in de olie.
  5. Voeg het gehakt toe aan de ajuin en knoflook en laat 5 tot 10 minuten doorbakken.
  6. Voeg de passata toe en laat even doorkoken. Kruid naar eigen smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  7. Voeg de gekookte quinoa toe aan de gehaktsaus
  8. Leg een laag aubergine schijven in de ovenschaal en overgiet met de gehaktsaus en quinoa. Leg vanboven nog een laag aubergines. Werk af met de geraspte kaas.
  9. Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas een bruine kleur krijgt.
  10. Eet smakelijk!

Nog meer Ovengerechten?

 

Shauna Vandamme

Voedingsdeskundige - Diabeteseducator
Voedingsdeskundige - Diabeteseducator

Ik ben Shauna en sinds februari zelfstandige diëtiste. Daarnaast werk ik ook als klinische diëtiste in het AZ Jan Palfijnziekenhuis in Gent. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen op mijn website. Maak je een gerechtje klaar van mij en deel je dit via sociale media? Vergeet mij dan zeker niet te taggen! Volg mij zeker ook op Instagram en/of Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.