Lasagne met ricotta en spinazie

Snel, makkelijk en gezond! Deze vegetarische lasagne is een stuk gezonder dan de kant-en-klare uit de winkel. Ik wisselde de lasagnevellen af met pompoenbladen om nog extra groenten te voorzien. Ik koop de pompoenbladen in de Albert Heijn.

Moeilijkheidsgraad
Budget
7 juli 2022316430 + 30 min.DinerVegetarisch

Benodigdheden

  • 2 ui
  • 2 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 g spinazie (vers of diepvries)
  • 500 g ricotta
  • Peper en zout
  • 800 g tomatenblokjes
  • Italiaanse kruiden
  • 8 lasagnevellen
  • 300 g pompoenbladen
  • 80 g gemalen kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de ui fijn en pers de knoflook.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en stoof de spinazie samen met de helft van de knoflook. Schep de spinazie uit de pan en laat uitlekken. Hak de spinazie fijn en meng door de ricotta. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en stoof de ui en de rest van de knoflook. Voeg de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe. Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Neem de ovenschaal. Leg een laag tomaten saus en bedek met lasagne vellen. Bestrijk met het ricotta-spinaziemengsel en bedek met de pompoenbladen. Doe dit verder tot de saus op is.
  6. Bestrooi met de gemalen kaas en zet 35 – 40 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de bovenste lasagnevellen volledig bedekt zijn.

Nog meer Diner?

Nog meer Vegetarisch?

 

Shauna Vandamme

Voedingsdeskundige - Diabeteseducator
Voedingsdeskundige - Diabeteseducator

Ik ben Shauna en sinds februari zelfstandige diëtiste. Daarnaast werk ik ook als klinische diëtiste in het AZ Jan Palfijnziekenhuis in Gent. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen op mijn website. Maak je een gerechtje klaar van mij en deel je dit via sociale media? Vergeet mij dan zeker niet te taggen! Volg mij zeker ook op Instagram en/of Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.