Benodigdheden
- 2 ui
- 2 teentje knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 400 g spinazie (vers of diepvries)
- 500 g ricotta
- Peper en zout
- 800 g tomatenblokjes
- Italiaanse kruiden
- 8 lasagnevellen
- 300 g pompoenbladen
- 80 g gemalen kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de ui fijn en pers de knoflook.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en stoof de spinazie samen met de helft van de knoflook. Schep de spinazie uit de pan en laat uitlekken. Hak de spinazie fijn en meng door de ricotta. Kruid met peper en zout.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en stoof de ui en de rest van de knoflook. Voeg de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe. Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Neem de ovenschaal. Leg een laag tomaten saus en bedek met lasagne vellen. Bestrijk met het ricotta-spinaziemengsel en bedek met de pompoenbladen. Doe dit verder tot de saus op is.
- Bestrooi met de gemalen kaas en zet 35 – 40 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de bovenste lasagnevellen volledig bedekt zijn.