Homemade guacamole met homemade tortillachips

Niets beter dan een huisgemaakte guacamole. Ideaal als aperitief met de homemade tortillachips of als plantaardig beleg.

Moeilijkheidsgraad
Budget
21 maart 20241025210'AperitiefBroodbelegVeganVegetarisch

Benodigdheden

  • 1 volkoren wrap
  • 2 eetlepels olie
  • (pittige) paprikapoeder
  • 1 avocado
  • 1/2de ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 6 kerstomaatjes
  • 1/2de limoen
  • Peper en zout
  • Koriander

Bereidingswijze

  1. Snijdt de volkoren wrap in driehoekjes.
  2. Meng de 2 eetlepels olie met paprikapoeder (gebruik pikante paprikapoeder als je van wat pit houdt).
  3. Dop de driehoekjes in het mengsel en leg op een ovenplaat met bakpapier.
  4. Laat 10 minuten bakken in de oven tot ze wat bruiner zien.
  5. Plet de avocado in een kommetje.
  6. Snijdt de ajuin, knoflook en kerstomaatjes fijn en voeg deze bij de geplette avocado.
  7. Pers 1/2de limoen uit in het kommetje.
  8. Voeg peper, zout en koriander toe.
  9. Meng alles.
  10. Haal de tortilla chips en laat even afkoelen zodat ze krokant worden.
  11. Serveer de guacamole met wat koriander en geniet!
 

Shauna Vandamme

Diëtiste en Diabeteseducator
Diëtiste en Diabeteseducator

Als zelfstandig diëtiste in Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg (Sint-Amandsberg) kan ik je helpen om jouw doelen op het vlak van gewichtsverlies en voeding te bereiken. Met anderhalf jaar ervaring in AZ Jan Palfijn Gent heb ik tal van mensen met verschillende pathologische aandoeningen mogen helpen. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen. Maak je één van m'n gerechtjes klaar? Deel dit dan zeker via jouw socials en vergeet me niet te taggen! Volg me zeker ook op Instagram en Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.

 

Nog meer Aperitief?

Nog meer Broodbeleg?

Nog meer Vegetarisch?