Havermoutpannenkoeken

Vaak maak ik deze havermoutpannenkoeken in het weekend omdat ik dan toch iets meer tijd heb dan in de week. In dit recept gebruik ik banaan om de pannenkoeken een zoete smaak te geven. Ik gebruik light confituur en honing als beleg, maar soms beleg ik ze ook met yoghurt. Als extra versier ik de pannenkoeken nog met fruit, heerlijk! Ik eet hier zelf twee pannenkoeken van, ze zijn redelijk dik en kunnen zwaar vallen als je er te veel eet.

Moeilijkheidsgraad
Budget
7 juli 2022467330'OntbijtZoet

Benodigdheden

 • 120 g havermout
 • 3 eieren
 • 2 grote bananen of 3 middelgrote
 • 100 ml melk, halfvol of mager
 • 3 eetlepels olie
 • Fruit naar keuze
 • Beleg naar keuze

Bereidingswijze

 1. Doe de havermout, eieren, bananen en 50 ml melk in de keukenmachine. Mix alles tot één geheel. Indien het mengsel te dik is, doe dan de overige 50 ml melk bij het mengsel. Het is belangrijk dat het mengsel niet te lopend wordt, zo voorkom je dat de pannenkoeken uit elkaar vallen tijdens het bakken.
 2. Verwarm een pan en doe er 0,5 eetlepel olie in. Doe wat van het mengsel in de pan. Bak de eerste kant op een middelgroot vuur tot die kant wat bruin ziet. Draai de pannenkoek daarna voorzichtig en bak die kant op een hoger vuur tot de kant bruin ziet. ! Let op: maak de pannenkoeken niet te groot en geef ze voldoende tijd om de eerste kant te bakken, zo voorkom je dat ze uit elkaar vallen.
 3. Snijd het fruit eventueel in stukken.
 4. Beleg de pannenkoek en serveer met het fruit erop.
 5. Smakelijk!
 

Shauna Vandamme

Diëtiste en Diabeteseducator
Diëtiste en Diabeteseducator

Als zelfstandig diëtiste in Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg (Sint-Amandsberg) kan ik je helpen om jouw doelen op het vlak van gewichtsverlies en voeding te bereiken. Met anderhalf jaar ervaring in AZ Jan Palfijn Gent heb ik tal van mensen met verschillende pathologische aandoeningen mogen helpen. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen. Maak je één van m'n gerechtjes klaar? Deel dit dan zeker via jouw socials en vergeet me niet te taggen! Volg me zeker ook op Instagram en Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.

 

Nog meer Ontbijt?

Nog meer Zoet?