Fishsticks met wortelpuree

De fishsticks in de winkel bevatten vaak veel paneermeel. Door ze zelf te maken kies je zelf hoeveel paneermeel je gebruikt en krijg je een gezondere maaltijd. De tartaarsaus werd gemaakt op basis van Griekse yoghurt en bevat hierdoor veel minder vet dan de tartaarsaus in de winkel.

Moeilijkheidsgraad
Budget
7 juli 2022745460'DinerVis

Benodigdheden

  • 1 kg aardappelen
  • 800 g wortelen
  • 2 eieren
  • Scheutje melk
  • Nootmuskaat
  • 400 g witte vis
  • Citroensap
  • 4 eetlepels kruidenpaneermeel
  • 4 eetlepels olie

Voor de light tartaarsaus

  • 1 sjalot
  • 20 g kappertjes
  • 30 g augurken
  • 225 g Griekse yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peper en zout
  • 3 takjes peterselie

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en wortelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen en wortelen samen ongeveer 20 minuten tot ze zacht genoeg zijn om te pureren. Giet de aardappelen en wortelen af en voeg de eieren, melk en nootmuskaat toe. Pureer tot een puree.
  2. Dep de vis droog, kruid met peper en door er wat citroensap over. Laat even rusten.
  3. Doe het kruidenpaneel in een kom en dop de vis hierin tot het stukje volledig met paneermeel is bedekt.
  4. Verhit de olie en bak de fishsticks goudbruin gedurende 3 minuten aan elke kant.

Voor de light tartaarsaus

  1. Snipper de sjalot en hak de kappertjes fijn. Snijd de augurk in kleine stukje en hak de peterselie fijn.
  2. Meng de Griekse yoghurt met de mosterd en citroensap en breng op smaak met peper en zout.
  3. Voeg de augurk, kappertjes en sjalot toe. Meng als laatste de peterselie erdoorheen en werk af met peterselie.
 

Shauna Vandamme

Diëtiste en Diabeteseducator
Diëtiste en Diabeteseducator

Als zelfstandig diëtiste in Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg (Sint-Amandsberg) kan ik je helpen om jouw doelen op het vlak van gewichtsverlies en voeding te bereiken. Met anderhalf jaar ervaring in AZ Jan Palfijn Gent heb ik tal van mensen met verschillende pathologische aandoeningen mogen helpen. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen. Maak je één van m'n gerechtjes klaar? Deel dit dan zeker via jouw socials en vergeet me niet te taggen! Volg me zeker ook op Instagram en Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.

 

Nog meer Diner?

Nog meer Vis?