Crackers

Deze crackers zijn gemaakt van zaden en pitten. Wist je dat je dagelijks een klein handje noten en zaden (15 – 25 g) per dag mag eten volgens de aanbevelingen? Ze bevatten onverzadigde vetzuren en eiwitten. Bovendien zorgen ze voor een daling van de cholesterol.

Moeilijkheidsgraad
Budget
7 juli 2022175460'

Benodigdheden

  • 125 g gebroken lijnzaad
  • 30 g pijnboompitten
  • 30 g sesamzaad
  • 40 g zonnebloempitten
  • 40 g pompoenpitten
  • Zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 180 ml water

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe alle zaden en pitten in een kom. Voeg een snufje zout toe, 2 eetlepels olie en 180 ml water. Roer goed door en laat 20 minuten rusten.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het mengsel hierop en spreid uit.
  4. Leg er nog een vel bakpapier op en rol erover geen met een deegroller totdat je een egale, dunne plak krijgt.
  5. Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de crackers 25 minuten in de oven.
  6. Haal de crackers uit de oven, snijd de plak in rechthoeken en draai de rechthoeken om vervolgens nog 2 minuten in de oven te plaatsen.
  7. Laat de crackers afkoelen.
  8. Bewaar de crackers in een luchtdichte doos.
 

Shauna Vandamme

Diëtiste en Diabeteseducator
Diëtiste en Diabeteseducator

Als zelfstandig diëtiste in Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg (Sint-Amandsberg) kan ik je helpen om jouw doelen op het vlak van gewichtsverlies en voeding te bereiken. Met anderhalf jaar ervaring in AZ Jan Palfijn Gent heb ik tal van mensen met verschillende pathologische aandoeningen mogen helpen. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen. Maak je één van m'n gerechtjes klaar? Deel dit dan zeker via jouw socials en vergeet me niet te taggen! Volg me zeker ook op Instagram en Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.