Crackers

Deze crackers zijn gemaakt van zaden en pitten. Wist je dat je dagelijks een klein handje noten en zaden (15 – 25 g) per dag mag eten volgens de aanbevelingen? Ze bevatten onverzadigde vetzuren en eiwitten. Bovendien zorgen ze voor een daling van de cholesterol.

Moeilijkheidsgraad
Budget
7 juli 2022115460 min.

Benodigdheden

  • 125 g gebroken lijnzaad
  • 30 g pijnboompitten
  • 30 g sesamzaad
  • 40 g zonnebloempitten
  • 40 g pompoenpitten
  • Zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 180 ml water

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe alle zaden en pitten in een kom. Voeg een snufje zout toe, 2 eetlepels olie en 180 ml water. Roer goed door en laat 20 minuten rusten.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het mengsel hierop en spreid uit.
  4. Leg er nog een vel bakpapier op en rol erover geen met een deegroller totdat je een egale, dunne plak krijgt.
  5. Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de crackers 25 minuten in de oven.
  6. Haal de crackers uit de oven, snijd de plak in rechthoeken en draai de rechthoeken om vervolgens nog 2 minuten in de oven te plaatsen.
  7. Laat de crackers afkoelen.
  8. Bewaar de crackers in een luchtdichte doos.
 

Shauna Vandamme

Voedingsdeskundige - Diabeteseducator
Voedingsdeskundige - Diabeteseducator

Ik ben Shauna en sinds februari zelfstandige diëtiste. Daarnaast werk ik ook als klinische diëtiste in het AZ Jan Palfijnziekenhuis in Gent. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen op mijn website. Maak je een gerechtje klaar van mij en deel je dit via sociale media? Vergeet mij dan zeker niet te taggen! Volg mij zeker ook op Instagram en/of Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.