Courgetterolletjes met ricotta en spinazie

Spinazie en ricotta zijn een topcombo, zeker in deze courgetterolletjes is het heerlijk!

Moeilijkheidsgraad
Budget
20 september 20223100420' + 30'DinerVegetarisch

Benodigdheden

  • 100 g mozzarella light
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 250 g spinazie
  • 400 g tomatenblokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • Basilicum, naar eigen smaak
  • Oregano, naar eigen smaak
  • 300 g ricotta
  • 1 volkoren stokbrood

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijdt de mozzarella in schijfjes. Snijdt de courgette in dunne plakjes, dit kan je met een dunschiller doen.
  3. Pel en snijdt de ui en knoflook fijn.
  4. Stoof de helft van de ajuin en knoflook met de helft van de olie en voeg te spinazie toe. Verhit 5 minuten.
  5. Stoof de andere helft van de ajuin en knoflook met de overige olie. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Kruid dit met basilicum en oregano.
  6. Meng de spinazie met de ricotta.
  7. Doe in elk plakje courgette het ricottamengsel en rol op.
  8. Doe de helft van de saus in een ovenschaal en bedek met de courgette rolletjes. Doe er de rest van de saus over en bedek met de mozzarella.
  9. Plaats 30 minuten in de oven.
  10. Serveer met volkoren stokbrood.
 

Shauna Vandamme

Diëtiste en Diabeteseducator
Diëtiste en Diabeteseducator

Als zelfstandig diëtiste in Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg (Sint-Amandsberg) kan ik je helpen om jouw doelen op het vlak van gewichtsverlies en voeding te bereiken. Met anderhalf jaar ervaring in AZ Jan Palfijn Gent heb ik tal van mensen met verschillende pathologische aandoeningen mogen helpen. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen. Maak je één van m'n gerechtjes klaar? Deel dit dan zeker via jouw socials en vergeet me niet te taggen! Volg me zeker ook op Instagram en Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.

 

Nog meer Diner?

Nog meer Vegetarisch?