Courgetterolletjes met ricotta en spinazie

Spinazie en ricotta zijn een topcombo, zeker in deze courgetterolletjes is het heerlijk!

Moeilijkheidsgraad
Budget
20 september 2022823420 + 30 min.DinerVegetarisch

Benodigdheden

  • 100 g mozzarella light
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 250 g spinazie
  • 400 g tomatenblokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • Basilicum, naar eigen smaak
  • Oregano, naar eigen smaak
  • 300 g ricotta
  • 1 volkoren stokbrood

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijdt de mozzarella in schijfjes. Snijdt de courgette in dunne plakjes, dit kan je met een dunschiller doen.
  3. Pel en snijdt de ui en knoflook fijn.
  4. Stoof de helft van de ajuin en knoflook met de helft van de olie en voeg te spinazie toe. Verhit 5 minuten.
  5. Stoof de andere helft van de ajuin en knoflook met de overige olie. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Kruid dit met basilicum en oregano.
  6. Meng de spinazie met de ricotta.
  7. Doe in elk plakje courgette het ricottamengsel en rol op.
  8. Doe de helft van de saus in een ovenschaal en bedek met de courgette rolletjes. Doe er de rest van de saus over en bedek met de mozzarella.
  9. Plaats 30 minuten in de oven.
  10. Serveer met volkoren stokbrood.

Nog meer Diner?

Nog meer Vegetarisch?

 

Shauna Vandamme

Voedingsdeskundige - Diabeteseducator
Voedingsdeskundige - Diabeteseducator

Ik ben Shauna en sinds februari zelfstandige diëtiste. Daarnaast werk ik ook als klinische diëtiste in het AZ Jan Palfijnziekenhuis in Gent. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen op mijn website. Maak je een gerechtje klaar van mij en deel je dit via sociale media? Vergeet mij dan zeker niet te taggen! Volg mij zeker ook op Instagram en/of Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.