Bananenbrood met appel

Dit gezond bananenbrood kan je zowel eten bij je ontbijt als tussendoor. Je kan je sneetje eventueel nog beleggen met pindakaas of yoghurt en afwerken met extra fruit.

Moeilijkheidsgraad
Budget
7 juli 2022253420 + 50 min.OntbijtSnacks

Benodigdheden

  • 2 eieren
  • 50 g dadels
  • 3 eetlepels appelmoes, zonder suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 rijpe bananen
  • 200 g speltmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 appels

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de eieren, dadels (zonder pit), appelmoes, honing, kaneel en bananen in een kom en mix tot een egale pap. Voeg daarna het speltmeel en bakpoeder toe en roer door het geheel.
  3. Snijdt de appel in kleine stukjes en meng doorheen het beslag. Je kan zelf kiezen of je de appel wilt schillen.
  4. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier en vul dit met het beslag. Plaats 50 minuten in de oven tot hij gaar is.

Nog meer Ontbijt?

Nog meer Snacks?

 

Shauna Vandamme

Voedingsdeskundige - Diabeteseducator
Voedingsdeskundige - Diabeteseducator

Ik ben Shauna en sinds februari zelfstandige diëtiste. Daarnaast werk ik ook als klinische diëtiste in het AZ Jan Palfijnziekenhuis in Gent. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen op mijn website. Maak je een gerechtje klaar van mij en deel je dit via sociale media? Vergeet mij dan zeker niet te taggen! Volg mij zeker ook op Instagram en/of Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.