Bananenbrood met appel

Dit gezond bananenbrood kan je zowel eten bij je ontbijt als tussendoor. Je kan je sneetje eventueel nog beleggen met pindakaas of yoghurt en afwerken met extra fruit.

Moeilijkheidsgraad
Budget
7 juli 2022594420' + 50'OntbijtSnacks

Benodigdheden

  • 2 eieren
  • 50 g dadels
  • 3 eetlepels appelmoes, zonder suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 rijpe bananen
  • 200 g speltmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 appels

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de eieren, dadels (zonder pit), appelmoes, honing, kaneel en bananen in een kom en mix tot een egale pap. Voeg daarna het speltmeel en bakpoeder toe en roer door het geheel.
  3. Snijdt de appel in kleine stukjes en meng doorheen het beslag. Je kan zelf kiezen of je de appel wilt schillen.
  4. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier en vul dit met het beslag. Plaats 50 minuten in de oven tot hij gaar is.
 

Shauna Vandamme

Diëtiste en Diabeteseducator
Diëtiste en Diabeteseducator

Als zelfstandig diëtiste in Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg (Sint-Amandsberg) kan ik je helpen om jouw doelen op het vlak van gewichtsverlies en voeding te bereiken. Met anderhalf jaar ervaring in AZ Jan Palfijn Gent heb ik tal van mensen met verschillende pathologische aandoeningen mogen helpen. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen. Maak je één van m'n gerechtjes klaar? Deel dit dan zeker via jouw socials en vergeet me niet te taggen! Volg me zeker ook op Instagram en Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.

 

Nog meer Ontbijt?

Nog meer Snacks?