Granola

Deze granola is een bron van essentiële vetzuren die je nodig hebt om gezond te blijven. Door je granola zelf te maken, bepaal je zelf hoeveel suiker je toevoegt. Bovendien is deze granola een stuk goedkoper dan kant-en-klare varianten uit de winkel. Daar betaal je al bijna €10 per kilo voor dezelfde voedingswaarde, terwijl deze zelfgemaakte granola je maximaal €7 per kilo kost – dat is slechts €0,19 per portie! Een gemiddelde portie bevat 30 g granola.

Moeilijkheidsgraad
Budget
19 september 20251207135' + 15'Ontbijt

Benodigdheden

  • 150 g havervlokken
  • 100 g gemengde ongezouten noten
  • 25 g pompoenpitten
  • 25 g zonnebloempitten
  • 25 g lijnzaad
  • 40 g honing
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten in een kom. Doe het mengsel in een ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Bak de granola 15 à 20 minuten op 180 °. Schep halverwege de granola om.
  3. Laat de granola afkoelen.
  4. Bewaar in een luchtdichte pot.

Blij met het resultaat?

Deel jouw gerechtje online en breng me op de hoogte via @dietisteshauna. We reposten jullie creaties met veel plezier!

 

Shauna Vandamme

Diëtiste en Diabeteseducator
Diëtiste en Diabeteseducator

Als zelfstandig diëtiste in Huisartsenpraktijk Dendermondsesteenweg (Sint-Amandsberg) kan ik je helpen om jouw doelen op het vlak van gewichtsverlies en voeding te bereiken. Met anderhalf jaar ervaring in AZ Jan Palfijn Gent heb ik tal van mensen met verschillende pathologische aandoeningen mogen helpen. Ik hou van gezond en lekker eten en dit wil ik graag met jullie delen. Maak je één van m'n gerechtjes klaar? Deel dit dan zeker via jouw socials en vergeet me niet te taggen! Volg me zeker ook op Instagram en Facebook voor nog meer tips om je dagelijks leven gezonder te maken.

 

Nog meer Ontbijt?